Lyst til å bli en bedre elsker? Her er 6 vaginatips

Liker du artikkelen? Da kan du gi den et hjerte. (1 x liker dette innlegget)
Loading...
6 fakta om vagina

Menn elsker vaginaer. I alle fall mannfolk som føler seg tiltrukket av kvinner. Mange kvinner liker også vaginaer og noen ganger liker disse kvinnene andre kvinners vaginaer. Veldig ofte er en eller flere vaginaer i sentrum for den superdeilige aktiviteten vi kaller sex. Og alle vet at god sex kan være en berikelse i livet. Det fremkaller herlige følelser i kropp og sjel, vi føler oss elsket og kan muligens slippe oss helt løs.

God i senga

Hvordan blir man egentlig «god i senga?»

Det som er både fint og besværlig, er at en vagina er en god del mer komplisert i utseende og bruk enn sitt maskuline motstykke. Og noen kvinner har en oppdratt skyhet overfor sitt eget kjønnsorgan. Skulle hun få erfaring med en elsker som tar seg spesielt kjærlig av denne erogene sonen – kanskje han til og med tar den nærmere i øyesyn – ja da kan det føre til usikkerhet hos henne.
En god del kvinner er usikre på hvilke berøringer som gjør godt i denne sonen. De håper at partneren enten vet det, eller finner ut av det. Det er ingen enkel oppgave, for kvinner er utrolig forskjellige, også der nede. Noen vil ha det sånn, mens andre vil ha det slik. Det som er en nytelse for noen, passer overhodet ikke for andre. Dette er en del av den seksuelle leken, men kan være en prøvelse for han som virkelig ønsker å være en god elsker. Men belønningen lokker: Det er å anta at dess mer en mann vet om vaginaer, og dess mer lystfølelser han gir kvinnen, dess mer sex blir det. Så det skader vel ikke å friske opp eller fornye kunnskapen om denne herlige delen av kvinnekroppen.

Tips nr 1: Prøv deg frem

Ofte brukes ordet vagina om hele kjønnsområdet. Men det er ikke helt korrekt. Vagina er strengt tatt kun den indre delen av kjønnet. Det er hele kanalen, eller skjeden med mormunnen, inngangen til livmorhalsen. Skjedeveggene er ikke som et rør, de er mer som en slange hvor veggene vanligvis ligger mot hverandre. Det betyr at det er viktig med kjærlige forberedelser før penetrasjon. Hvor følsom denne indre delen av kjønnsorganet er, er forskjellig fra kvinne til kvinne. Noen opplever direkte berøring av mormunnen som smertefull, andre synes dette er spesielt lystbetont. Det betyr at her må man prøve seg varsomt fram for å finne ut hvor dypt man kan trenge inn. Den bakre skjedeveggen, den som grenser til endetarmen, er som regel mindre ømfintlig enn den fremre. Men det kommer vi tilbake til i et senere punkt.

Tips nr.2: Ta det rolig og forsiktig

I motsetning til den skjulte vaginaen, er vulva den deilig synlige delen av kvinners  kjønn. Venusberget, med eller uten hår, de indre og ytre kjønnslepper, herlige klitoris, den skjulte urinrørsåpningen og den følsomme skjedeinngangen. Alt dette rammes inn av de usynlige indre svampelegemene, som fylles med blod under opphisselse, akkurat som menns penis. Det er her de kåte fornemmelsene oppstår. Klitoris er motstykket til selve penis, og den har som lemmet skaft, hode og til og med forhud. Den skjulte delen av klitoris er to indre deler, som er tett forbundet med vagina. I klitoristuppen møtes ca. 8000 nerveender. Det er dobbelt så mange som i mannens penishode, så det er forståelig at direkte berøring kan være smertefullt. Her gjelder det å bruke fintfølelse og være lett på fingrene! Jobb deg gjerne fra ytterst til innerst ved å begynne med de ytre skamleppene og krets rundt klitoris istedet for midt på. Eller rull klitoris med fingrene mellom kjønnsleppene. Eller slikk og sug den varsomt.

womanizer

Tips nr.3: Lag rørebevegelser med penis

Inn-ut, inn-ut, inn-ut, inn-ut, ferdiiiig! Nei, det er svært få damer som ønsker seg en Duracell mann. Noen ganger kan det selvfølgelig være utrolig deilig å føle hvordan han støter som en damphammer inn og ut av vagina, men husk: Av og til. Og som oppvarming finnes det en annen bevegelse som er mye mer lystskapende for begge. Ta penis i hånda og bruk den som rørepinne i en kjele mot vaginainngangen. Denne helt ytre delen av vagina er svært følsom og mottakelig for den deilige massasjen. Det er nemlig en utmerket måte å massere de skjulte delene av klitoris. Og når du gjør denne bevegelsen spiller penisstørrelsen absolutt ingen rolle, så glem alle komplekser du måtte ha i den retning. Bevegelsen er veldig enkel å få til, selv for deg som er nybegynner. Det er bare å øve. Garantert en type trening hun ikke har noe imot å delta i heller! Tørrtren gjerne foran speilet: Stå oppreist og ha erigert penis i hånda og mal en imaginær sirkel med den i lufta. ikke så vanskelig det, eller?

Lystpunktenes alfabet

Lystpunktenes alfabet

Tips nr.4: På leting etter G-punktet

Seksualpsykologen Christoph Joseph Ahlers kalte det „Seksualvitenskapens Yeti“, og det han mente med det, var at G-punktet ikke finnes. Og sånn er det med dette punktet: Noen sverger på at de føler ekstrem velvære og kåthet når G-punktet berøres, andre er overbevist om at dette er et punkt de ikke selv har. Det handler altså om det berømte stedet på fremre skjedevegg. Et par centimeter innenfor skjedeingangen, der hvor de paranøytrale kjertlene omslutter urinrøret. Der befinner G-punktet seg.

Nå handler det selvsagt om mer enn bare et bittelite punkt, men navnet er blitt et begrep. Under opphisselse fylles kjertlene med væske og det er først da det føles opphissende når G-punktet masseres. Hvis punktet masseres før kvinnen er opphisset, gir det ingen spesielle lystfølelser. Det kan sammenlignes med menns prostata. Og fuktigheten kan sprute ut, akkurat som hos menn. Fenomenet omtales som kvinnelig ejakulasjon, og det kan komme alt fra noen få dråper til såpass mye væske at det blir en stor flekk på lakenet.

erogene punkt

Tips nr.5: Gjør henne våt

Skulle du få henne riktig kåt, så blir hun også våt. Skjedeveggene produserer en ekstradose fuktighet som fungerer som naturlig glidemiddel. Her er de individuelle forskjellene store, noen kvinner produserer knapt mer enn i ikke-opphisset tilstand, mens det hos andre formelig flyter over. Og grunnet hormonforandringer er dette ting som varierer med alderen. Det er også slik at noen medikamenter svekker produksjonen av lubrikasjon. Selvfølgelig finnes det situasjoner hvor kvinner omtrent eksploderer av lyst bare man ser på dem. Det er for eksempel ofte sånn når man er i et helt ferskt forhold. Når forholdet har vart litt lenger, eller hvis det av en eller annen grunn er stress mellom dere, kan det ta litt lenger tid. Det betyr at dere må ta dere god tid, og kysse, kjærtegne, kose eller gjøre mer av det som dere av erfaring vet får henne i stemning. Har hun lyst, selv om fuktigheten uteblir, så kan det være smart å ha glidemiddel på lur.

Orgasme samtidig

Orgasme samtidig

Tips nr.6: Ridestilling

Stillingen dere har sex i er viktig for om hun kan få orgasme eller ikke. De fleste kvinner er nemlig i stand til å oppnå orgasme, men de færreste av dem kan oppnå en gjennom mekaniske inn/ut-bevegelser med en penis. Synd det, er det mange av begge kjønn som synes, for det hadde da vært så utrolig enkelt. Hva det kommer av at det ikke fungerer finnes det mange teorier om, og en av de mest sannsynlige er at klitoris er plassert for langt fram i forhold til skjedeinngangen, slik at det ikke oppstår friksjon med penis under samleie. Og det er her overskriften til tips 6 kommer inn. Hvis hun sitter på topp og rir deg, kan hun lene bekkenet frem og på den måten skape friksjon mellom deg og klitoris.

En annen mulig problemstilling er at vagina ikke er vant til berøring og derfor heller ikke er mottakelig for det. Da kan det være en løsning at dere oppdager kjønnsorganet hennes sammen, slik at hun kan forstå og bli kjent med sin egen kropp.
Ofte er det også sånn, at kvinnen i ditt liv bare trenger litt mer tid for å nå høydepunktet. I så fall får du prøve å tøye ut din egen orgasme til hun er klar.
Det beste rådet er at dere tar det med ro, tar dere god tid, og bruker hender, fingre, tunge eller sextoy. Det er ingen som kan gi deg en nøyaktig oppskrift. Det er bare å prøve seg fram!

Bildekilde: © Nick Freund, © Artem Furman / fotolia.com


'Lyst til å bli en bedre elsker? Her er 6 vaginatips' has no comments

Bli den første til å kommentere dette innlegget

Would you like to share your thoughts?

Vi publiserer ikke e-post adressen din.Alminnelige kjøpsvilkår Datavern & sikkerhet Angrerett Service & rådgivning Impressum Om ORION ORION engroshandel/storhandel

ORION internasjonalt: Tyskland Østerrike Sveits Danmark Sverige Spania