Hva skjer med erotikken, når forelskelse blir kjærlighet?

Liker du artikkelen? Da kan du gi den et hjerte. (Dette innlegget har ikke fått noen hjerter ennå)
Loading...
Kjærlighet, forelskelse og erotikk

Når to mennesker forelsker seg, er sex oft det aller største og viktigste. Det finnes mange kjærlighetspar som i begynnelsen omtrent ikke kommer seg ut av senga. Alt er nytt og spennende. Partnerens kropp blir utforsket, smakt og følt på. Man er intensivt opptatt av hverandre, vil vite alt og prøve det meste og så ler man mye sammen.
Av og til skjer det til og med at man gjør ting man ellers aldri ville gjort. Sex er en lek med alle sanser. Det er deilig, og aller helst vil man smelte sammen, eller i alle fall spise hverandre opp med hud og hår. Neurovitenskapsmenn sammenligner forelskelse med avhengighet. Og det er faktisk sånn, at forelskelse aktiverer de samme delen av hjernen som rusmidler. Det er også derfor det er så fryktelig vanskelig å takle det hvis en av de elskende plutselig går. Men det var jo ikke det jeg skulle skrive om her.

Hva er det egentlig som forandrer seg?

Etter at den førsten fasen av forelskelsen har lagt seg, kommer sakte men sikkert normaliteten inn i livet igjen. Kjærligheten forandrer seg. Når vi tar av de rosarøde forelskelsesbrillene, så ser vi at den andre plutselig har en helt annen personlighet. Jøss – vi la ikke merke til det en gang, midt i skogen av lykkehormoner. Og på den måten oppdager vi hverandre helt på nytt og kan fastslå at man virkelig liker den andre. Eller muligens litt mindre, eller ikke i det hele tatt! Men det skal jeg heller ikke snakke om nå. I dag går alt på skinner! Kjærligheten forandrer seg fra jublende forgapelse til en dyp, varig følelse av samhørighet. Venner og fritidsinteresser får plass i livet igjen og de søvnløse nettene er ikke lenger spennende, men heller slitsomme.

Den intensive kroppslige nærheten og den lekne måten man nærmet seg sex på blir borte for mange par, når de etterhvert blir mer opptatt av å bygge opp et felles liv og hverdagen gjør sitt inntog. Mange lengter senere tilbake til den pirrende starten, og spør seg hvorfor sexen plutselig er blitt kjedelig. Til det er å si, at det ikke er begynnelsen av forholdet som er det normale, men det som kommer etterpå. Og de færreste, hvis de er ærlige, har lyst til å fortsette resten av livet på hormonenes berg-og-dal-bane. I tillegg vil jeg påpeke hvor vanvittig mye tid man bruker på hverandre i de første månedene. De nyforelskede tilbragte timer, eller til og med dager bare på å vise seg fra sin absolutt beste side og ville antakelig plukket stjerner fra himmelen til hverandre hadde det vært mulig. Og hvordan er det nå??? Etter jobben en rask tur på trimmen og så er det sofaen. Og så skal det liksom knistre og sprudle sånn rett før man sovner? Kan ikke akkurat si at det høres særlig opphissende og spennende ut,

God sex er som en lek med alle sanser

Den gode nyheten først: Det er helt opp til oss selv om vi vil gjøre kjærlighetslivet spennende eller ikke. Sex foregår ikke bare på et kroppslig nivå. Sex har en masse med fantasi, humor og åpenhet å gjøre. Sex er en måte å kommunisere på. Og våre tilbøyeligheter og aversjoner gjenspeiler vår personlighet. Å rulle seg oppå partneren rett før nattesøvnen tar oss har imidlertid lite med det å gjøre. Løsningen er altså enkel: Vi må ta oss tid, og gi fantasien plass også etter de første spennende månedene. Vi må leke med hverandre igjen!

Bildekilde: © drubig-photo / fotolia.com


'Hva skjer med erotikken, når forelskelse blir kjærlighet?' have 2 comments

  1. 15/11/2016 @ 16:24 Anonym

    hvis jeg ikke er hjemme når pakken min kommer på døra, kan den bare sendes til nærmeste postkontor da? og får jeg beskjed?

  2. Ellie

    16/11/2016 @ 15:20 Ellie

    Som regel får du hentemelding i postkassa eller per sms, og denne må du ta med deg for å få hentet ut pakka på nærmeste postutleveringssted (angis i hentemelding). Man kan eventuelt ha egne avtaler med post/postbud om levering av pakker.


Would you like to share your thoughts?

Vi publiserer ikke e-post adressen din.Alminnelige kjøpsvilkår Datavern & sikkerhet Angrerett Service & rådgivning Impressum Om ORION ORION engroshandel/storhandel

ORION internasjonalt: Tyskland Østerrike Sveits Danmark Sverige Spania