Hva betyr egentlig femdom/maledom?

Liker du artikkelen? Da kan du gi den et hjerte. (Dette innlegget har ikke fått noen hjerter ennå)
Loading...
Maledom og femdom

Maledom og femdom er begrep fra BDSM, som forteller om rollefordeling og gir en klar pekepinn om hvem som er den dominante og hvem som er den underdanige i et heteroseksuelt parforhold.
Maledom er en forkortelse for male domination, på norsk maskulin dominanse. Det betyr at mannen inntar den dominante rollen i et BDSM-forhold hvor han dominerer en kvinne. Femdom, forkortelsen for female domination, på norsk kvinnelig dominanse, er det motsatte, med en kvinne som inntar den dominante rollen i et forhold hvor mannen er den underdanige.

Lekens spenning

Men hva er det som er så opphissende med å dominere eller la seg kue? Svarene på det varierer med deltakernes masochistiske eller sadistiske legning og hvor vidt man ønsker eller har behov for leve ut denne tilbøyeligheten.

Maledom og femdomDen maschosistiske / underdanige

For en maschosist fremkaller smerte under sex lyst og intensive følelser. Det er mulig hvis man har en partner man stoler på og føler seg sikker sammen med. Å forvandle smerte i lyst er selvfølgelig også avhengig av stemningen man befinner seg i. Og det er også fullt mulig for en som er mer underdanig enn maschosistisk å føle lyst ved smerte. Da er det ikke selve smerten som virker lystfremkallende, men følelsen av å være underlagt partnerens makt og å ville føye seg dennes vilje.

Den sadistiske / dominante

Hos sadisten dreier det seg om det speilvendte av lystsmerten en masochistisk person føler. Toppen får tilfredsstillelse av å tilføre den underdanige smerte samt av følelsen det gir at den underdanige nyter og føler lyst ved å kues. Hvis den dominante i forholdet ikke er sadistisk anlagt har han likevel lystglede av å oppdra og straffe. Dette gir makt over den underdanige.

Hva er det viktig å ta hensyn til?

Grunnprinsippet i hele BDSM-miljøet er: „Safe, sane and consensual“ eller kort sagt SSC. Det betyr at voksne, friske og tilregnelige mennesker lever ut sine tilbøyeligheter under gjensidig forståelse og uten å tilføre den andre parten skader. Derfor er det også viktig å avtale et sikkerhetsord (safeword). Lyder dette ordet må sessionen avsluttes umiddelbart.

Fått lyst til å prøve? God fornøyelse!


'Hva betyr egentlig femdom/maledom?' has no comments

Bli den første til å kommentere dette innlegget

Would you like to share your thoughts?

Vi publiserer ikke e-post adressen din.Alminnelige kjøpsvilkår Datavern & sikkerhet Angrerett Service & rådgivning Impressum Om ORION ORION engroshandel/storhandel

ORION internasjonalt: Tyskland Østerrike Sveits Danmark Sverige Spania