Husk godklemmene innimellom – det holder liv i kjærligheten

Liker du artikkelen? Da kan du gi den et hjerte. (Dette innlegget har ikke fått noen hjerter ennå)
Loading...
Kjærlig omfavnelse

Husker du siste gang du ga kjæresten en skikkelig bamseklem? Var det i dag morges? I går kveld? I forrige uke? Husker du ikke? Nei, det dukker jo også alltid opp et eller annet så det liksom ikke passer. Telefonen ringer, unga vil ha oppmerksomhet, du må på jobb eller trening, venninnene venter eller du har et viktig møte. Men du tar det igjen til helga mener d, da har du endelig tid? Eller kanskje ikke? Hvert eneste hellige minutt av helga er planlagt. Dere får vennebesøk og det er en masse forberedelser som må gjøres. Men det blir HELT sikkert tid til kosing og et utsvevende sexliv i ferien. Hvis det ikke blir dårlig vær og de håpefulle kjeder seg. Eller hele familien må sove på samme soverom på ferieturen. Ferietida kommer, forventningene er store – nå skal vi ta igjen for den tida vi ikke har til kjærlighet ellers i året. Og hva skjer? Ingenting! Fra null til hundre er et av vår tids mange utfordringer. Men hva er det som egentlig er årsaken til problemet?

Forventningene er for store og det er ofte en bremsekloss

En kjærlig berøring eller en øm klem innimellom virker muligens ikke så viktig. Alt dreier seg jo om sex uansett. Hvor ofte er normalt? To til tre ganger i uka? I måneden? I året? Eller hver dag? Det er alltid det det handler om og det gjør mange mennesker urolige. Sex er til syvende og sist elementet som knytter oss sammen. Sex utgjør forskjellen på et par som bare er venner og et par som er kjærester. Og sexen må selvfølgelig være best mulig, slik at begge har lyst. Spontant bør det også være, sånn var det jo i begynnelsen – en spontan, evigvarende lyst. Hver gang med de helt store følelsene involvert. Det ene fyrverkeriet etter det andre. At det, av ulike årsaker, krever planlegging etterhvert som forholdet varer er det ingen som vil høre snakk om. Vi legger lista høyt, og det kan til slutt komme en følelse av at det er bedre å avstå fra sex enn å ha kjedelig sex. Vi greier oss sikkert uten. Og er det ikke da automatisk slik at man også glemmer å gi et og annet kjærtegn? Og hvis tida først går, så er det ikke rart om en av dere føler seg forsømt og trekker seg tilbake. Man glir fra hverandre kroppslig sett. Og da blir det vanskelig å finne igjen nærheten, og det skal mer enn en ferie til for å redde forholdet.

Klemme, klemme, klemme

Oppskriften for å motvirke dette er relativt enkel og tar heller ikke særlig mye tid: Det handler om å omfavne og klemme hverandre regelmessig. Det er ikke sex det er snakk om, og derfor er det heller ikke nødvendig å være naken. Gjør det par ganger om dagen, sånn innimellom. Smyg deg tett inntil kjæresten og sørg for at kroppene har kontakt over hele linja. Hold dere godt fast i hverandre, lukk øynene og gi dere hen til motparten og øyeblikket. Stryk hverandre over ryggen. Føl kjærestens varme og ta inn duften av han/henne. Vær fullt konsentrert og tilstedeværende. Du trer i direkte kontakt med partneren og det oppstår en intensiv nærhet. En gjennomsnittlig omfavnelse varer i fire til fem sekunder, men det holder ikke for oss. Nei vi tøyer den til minst 20 sekunder! Fytterakkern så deilig det føles! Og det lenger du nyter den andres nærhet, dess mer Oxytocin frigjøres, kjærlighetshormonet som alle snakker om. Oxytocin beroliger, skaper velbehag og styrker forbindelsen. Det er bare å prøve: Hvor trygg og elsket føler du deg? Jeg er temmelig sikker på at det ikke tar lang tid før dette lille ritualet er blitt et fast innslag på dagsordenen. Ganske enkelt fordi det føles deilig og kun krever bitteliten innsats i forhold til den store effekten.

OBS: Det skal visstnok være slik at en høy konsentrasjon av Oxytocin gjør kjæresten blind for dine konkurrenters attraktivitet. Og det er vel nok en grunn til jevnlige omfavnelser. Ikke er det så vanskelig heller, eller?


'Husk godklemmene innimellom – det holder liv i kjærligheten' has no comments

Bli den første til å kommentere dette innlegget

Would you like to share your thoughts?

Vi publiserer ikke e-post adressen din.Alminnelige kjøpsvilkår Datavern & sikkerhet Angrerett Service & rådgivning Impressum Om ORION ORION engroshandel/storhandel

ORION internasjonalt: Tyskland Østerrike Sveits Danmark Sverige Spania