„Herr Doktor, jeg føler meg så underlig varm der nede…“ – Rollespill for nybegynnere

Liker du artikkelen? Da kan du gi den et hjerte. (Dette innlegget har ikke fått noen hjerter ennå)
Loading...

Døra åpnes bestemt. Og der står hun, verdens mest sexy sykesøster. Brystene sveller ut av utringningen og de lange, velformede beina ender i high heels. Et utfordrende blikk mot pasienten:“Da er det bare å kle av seg!“ Og hva kommer til syne? Et kraftig erigert lem, selvfølgelig. „Jøss, hva er dette, da? Den ser deilig ut!“ utbryter hun mens hun mønstrer praktstaken med øynene før hun møter pasientens blikk. „Kan jeg få kjenne på den?“ og det lyder et rungende: „JAAAAAAAAAAA!“
Ny scene.
Han sitter i en kontorstol iført hvit kittel med et stort febertermometer i hånda. Det banker på, og døra åpnes på gløtt, mens en kvinne kikker forsiktig inn. „Herr doktor, jeg er underlig varm der nede. Jeg tror jeg må være syk.“ Han kikker alvorlig på henne, „kan du vise meg hvor det er varmest?“ Hun bøyer seg frem og… nåja – resten får dere finne på selv. Og joda, jeg vet at dette er klisjeer. Og jeg vet at det finnes mange som kan skildre mye mer erotiske fantasier mye bedre enn jeg kan. Men det gjør ikke noe. For det handler ikke om erotisk litteratur, men om rollespill. Sexy rollespill som ikke krever mye ekstrautstyr eller forberedelse.

Leken gir frihet

„Å nei, ikke rollespill nå igjen!“ Det har jeg hørt før. For når denne oppfordringen kommer, skal vi gjøre noe aktivt, spille roller eller forestille noe annet enn det vi egentlig er. Og det er vanligvis tilskuere tilstede ved et rollespill, som bedømmer det du får til. Men sånn er det ikke under et erotisk rollespill. Det er ingen som skal klappe eller begeistres. Så det er ingen grunn til å frykte presset. De to som deltar er de eneste „skuespillerne“ og de eneste „tilskuerne“. Hvis vi ikke tar oss en tur ut i offentligheten, altså. Men da vet heller ikke menneskene rundt oss at de er statister i en privat og erotisk lek. Det fine med rollespill, er at vi kan forandre oss til andre typer, og at disse ikke har noe „bagasje“ med seg. De er ikke oss. Det blir det samme som i mange computerspill, hvor du kan bygge opp en ny personlighet, med de egenskapene du trenger og som oppfører seg annerledes enn du gjør i det virkelige liv. Mye av den samme friheten man har under et erotisk rollespill. Vi tar fremmede roller og kan frigjøre oss fra rutiner. Vi spiller.
For å gjøre det trenger vi tillit til hverandre. Vi må ha følelsen av å bli tatt på alvor, og ikke bli latterliggjort. Og så må vi tørre å snakke om fantasiene våre. Det er ikke enkelt, for da blottlegges noe helt intimt. I det ene øyeblikket har man kanskje hisset seg opp over kvinnemishandling generelt, og så skal man en eller annen gang innrømme at man fantaserer om at partneren skal spille streng overlærer som gir en ris på rumpa. Det er ikke helt enkelt. Men sånn er det altså med fantasier.

Og fantasier har vi alle sammen. Av forskjellige typer. Mange eksisterer bare i hodet vårt, hvor de også skal få bli, mens andre kan brukes til rollespill. Og det finnes noen fantasier som vi har gjort oss ferdige med. Seksuelle fantasier er en utrolig sterk drivkraft for lyst. Så hva skulle tale imot å sette dem ut i livet? Har du muligens utsvevende fantasier om orgier i middelalderkostymer i hodet, og spør deg selv hvordan du skal få til det? Neida, du trenger ikke leie ei teatergruppe, for det er antakelig ikke hele scenen det dreier seg om. Spørsmålet er nok heller hva det er som gjør fantasien din så opphissende. Er det kanskje sykesøsterkostymet? Febertermometeret? Eller er det tanken på lek med makt og underdanighet? Det er det det handler om i de to fantasiene vi skrev om innledningsvis – å hengi seg, bli tatt. Bytte roller og ha det deilig samtidig. Det er ikke sikkert det er nødvendig med et kostyme en gang for å spille denne fantasien. Holdning, ord og blikk holder. Ut av den normale omgangstonen. Det kan være nok med et lite: „Jasså, og hva har vi så her?“ hvis det sies i et autoritært og myndig tonefall.

Hvem skal jeg være?

Dere kan overraske hverandre. En forførerisk skjønnhet i en bar: „Hei du ukjente, er det plass ved siden av deg?“ Oisann! Men en riktig situasjon kan også komme helt uten planlegging. I boka „tilværelsens uutholdelige letthet“ skildrer Milan Kundera en scene, hvor et par tuller med hverandre hjemme. Hun er halvnaken mens han er påkledd. Situasjonen er normal helt til han tar på seg en hatt. Da oppstår et slags rollespill hvor han er dominerende og hun er underdanig. Og plutselig er hele settingen ekstremt erotisk ladet. Og akkurat sånn kan et rollespill mellom dere oppstå. Hvis dere tillater at det skjer. For det fungerer bare hvis begge er interessert i det. Men et rollespill kan selvfølgelig også planlegges bevisst. Dere kan jo begynne med å tenke ut hvilke roller dere skal ha, og så finne situasjoner som skal spilles. Tenk som en skuespiller, og prøv å sett deg inn i rollen og scenene dere skal spille. Tør du ikke helt ennå? Begynn enkelt, med å skrive ned en fantasi til hverandre. Quid pro quo (en tjeneste for en tjeneste).
Eller tenk tilbake på første gang dere hadde sex. Klarer dere å gjøre det sånn en gang til? Jeg liker også forslaget fra seksualterapeut Ulrich Clement. Skriv opp de seksuelle ønskene dere gjerne vil at den andre skal oppfylle. Gi hverandre elskovstjenester og vær hverandres elskovstjenere. Det fine med det er at begge både gir og får. Men det er veldig viktig at dere føler dere vel, så si fra, hvis det er noe du ikke føler deg helt sikker på, eller som du i det minste trenger mer tid til å tenke på. Og det skal alltid handle om dere, og ikke bare rollen eller sex. Og skulle dere under seansen få latterkrampe – ja finnes det noe mer befriende, det er bare å le i vei! Dessuten kan latter være en svært erotisk ting!


'„Herr Doktor, jeg føler meg så underlig varm der nede…“ – Rollespill for nybegynnere' has no comments

Bli den første til å kommentere dette innlegget

Would you like to share your thoughts?

Vi publiserer ikke e-post adressen din.Alminnelige kjøpsvilkår Datavern & sikkerhet Angrerett Service & rådgivning Impressum Om ORION ORION engroshandel/storhandel

ORION internasjonalt: Tyskland Østerrike Sveits Danmark Sverige Spania