Erotiske oppskrifter fra ORIONs prøvekjøkken – Zabaionekrem på rødvinsgelée

Liker du artikkelen? Da kan du gi den et hjerte. (Dette innlegget har ikke fått noen hjerter ennå)
Loading...

Damer og rødvinI dag lager vi, i anledning valentinesdagen – zabaionekrem på rødvinsgelée!

I dag er det valentinesdagen, og det er kjærlighetens store dag. I den anledning er det kanskje passende om han tar seg en tur på kjøkkenet og snekrer sammen en romantisk, velsmakende og kjærlighetsrød dessert til sin elskede. Forberedelsene tar ca. 40 minutter (+avkjølingstida til geléen) og mengden her er beregnet på 2 personer.

Vi forbinder rødvin med kjærlighet og en slurk i ny og ne kan også gi elskovslivet en ekstra piff. Det blir påstått, at rødvin forsterker kvinners lystfølelser – på godt norsk: De blir rett og slett kåte av det! Ulempen er at man(n) må vite hva han tåler – for mye av det gode kan i dette tilfellet (det handler om rødvin) føre til at manndomskreftene forsvinner raskt… I oppskrifta vår er imidlertid alkoholmengden så liten, at man også gjerne kan ta en slurk ved siden av, uten at det skulle ha noen negative bivirkninger på det sterke kjønn.

Men, bare for å ha sagt det: Det er ingen tvang å bruke alkoholholdig drikke til geléen. Den kan gjerne byttes ut med eple- eller druejuice og smaker likevel fortreffelig. Du trenger:

Til zabionekremen:
2 eggeplommer
2 ss sukker
4 ss Marsala (søtvin) eller eplejuice

Til geléen:
3 ark lys gelatin
1 – 2 ss sukker 1/2 kanelstang
2 1/2 dl rødvin (halvtørr) eller druesaft

Løs opp gelatinen som beskrevet på pakka. Imens varmer du opp rødvinen. Ha i kanelstanga og rør inn sukkeret til det er helt oppløst. Tilsett gelatinen og ta ut kanelstanga. Så heller du væsken i dessertskåler e.l., og setter dem i kjøleskapet. Der må de stå i minst 4 timer, slik at geléen stivner helt. Zabaionekremen lager du slik: Ha eggeplommer, sukker og vin i en bolle (gjerne en bolle i metall) og still denne i hett vannbad. Så visper du kraftig, til massen er blitt en stiv krem. Deretter stiller du bollen ei lita stund i kaldt vann, slik at kremen avkjøles.
Så kan du legge kremen oppå den stive geléen, og vips – kjærlighetsdesserten er klar til servering!


'Erotiske oppskrifter fra ORIONs prøvekjøkken – Zabaionekrem på rødvinsgelée' has no comments

Bli den første til å kommentere dette innlegget

Would you like to share your thoughts?

Vi publiserer ikke e-post adressen din.Alminnelige kjøpsvilkår Datavern & sikkerhet Angrerett Service & rådgivning Impressum Om ORION ORION engroshandel/storhandel

ORION internasjonalt: Tyskland Østerrike Sveits Danmark Sverige Spania