Den kvinnelige ejakulasjonens hellige gral

Liker du artikkelen? Da kan du gi den et hjerte. (Dette innlegget har ikke fått noen hjerter ennå)
Loading...
Squirting

Lystfylte stønn fyller luften, mens fingrene hans graver seg dypt inn i henne, på jakt etter den fremre skjedeveggen. Hun vrir seg vellystig – og så skjer det. Plutselig spruter en gjennomsiktig væske ut av henne. Å herregud, tenker hun, hva skjer? Har jeg akkurat tisset på meg???? Ofte den første tanken i hodet til kvinner som uventet har denne opplevelsen for første gang.

Andre kvinner prøver i årevis å få til en ejakulasjon og begynner å tvile på seg selv. Stort sett alle pornofilmer inneholder kvinnelig ejakulasjon, eller squirting som det også kalles, og stjernene i bransjen får det åpenbart til uten minste problem. Det er en del av repertoaret, uansett om ekte eller spilt.

I det virkelige liv er det langt fra alle kvinner og menn som forstår dette kvinnelige lystfenomenet. Hvilket igjen betyr, at en del kvinner holder igjen i lystens heteste øyeblikk, for å unngå denne pinlige situasjonen. På tross av at det her dreier seg om noe helt naturlig, noe som kan fremkalle de helt store lystfølelsene. Men hva er det i det hele tatt som skjer og hvordan kan vi med vilje utløse denne reaksjonen?

G-Punkt og prostata – ikke så ulike!

I boka „Kvinnelig ejakulasjon og G-punkt“ presenterer forfatteren av boka Deborah Sundahl, teorien om at alle kvinner kan squirte. Og jeg anbefaler boka på det varmeste til de av dere som er på leting. Hovedaktøren er G-punktet, som man på en måte kan si er det kvinnelige prostata. Eller prostata er mannens G-punkt hvis du synes det lyder bedre. Kall det hva du vil!
Her finnes i alle fall årsaken til kvinners evne til ejakulasjon. Og disse to stedene i kroppen har mer felles enn man skulle tro. Blærehalskjertelen, som er et annet navn på prostata, smyger seg kastanjeformet rundt mannens urinrør og produserer noe av innholdet i ejakulasjonsvæsken. Så uten prostata ingen ejakulasjon. Når prostata stimuleres kan det oppstå intense lystfølelser som fører til orgasme. Gammelt nytt for de fleste og en av grunnene til at sextoys som stimulerer prostata er svært populære.

Hos kvinner er det mye på samme måte. Urinrøret er omgitt av kjertler, Skenes- eller parauretale kjertler. Og det er dette området vi kaller G-punktet. Kanskje ikke så merkelig at man akkurat her har oppdaget prostatalignende vev. I livets spede begynnelse, under embryoets utviklingen, er alle mennesker „kvinnelige“ med de samme kjønnsorgan. Det er først fra 7. svangerskapsuke at det tilføres androgener, som fører til dannelsen av mannlige kjønnsorgan. Litt forenklet forklart forvandles da klitoris til penishode og skamleppene blir testikler. Og joda, i tilfelle noen har spurt seg selv hvorfor i all verden menn er utstyrt med brystvorter, det er nettopp derfor. I begynnelsen var vi småjenter alle sammen.

G-punkt stimulering

G-punktet – den kvinnelige lystens Atlantis

G-punktet

Men tilbake til G-punktet: Som prostata reagerer også kvinnens kjertler erogent på berøring. De fylles med væske – det kvinnelige ejakulat. Og som hos menn tømmes ejakulatet via urinrøret. Det betyr imidlertid ikke at det dreier seg om urin! Like lite som menns ejakulat er urin, selv om også det tømmes gjennom urinrøret. Væsken er vannaktig og gjennomsiktig/melkehvit. Og hvor mye som kommer utskilles er forskjellig fra kvinne til kvinne. Hos noen er det kun noen få milliliter, hos andre en synlig mengde. Og det betyr at du muligens ikke får øye på ejakulatet en gang.

Det er imidlertid ikke slik at alle kvinner kan ejakulere – jeg må motsi Deborah Sundahl på akkurat det punktet. Alle har disse kjertlene, men noen kvinner ejakulerer og andre gjør det ikke! Det er betinget av type stimulering og individuell anatomi. Hos noen kvinner er inngangen til urinrøret sperret under sterk opphisselse, fordi kjønnet sveller. Kjertlenes fuktighet tømmes derfor bakover og inn i urinblæra. Det kan også skje hos menn. Det kalles da retrograd ejakulasjon. Orgasmen kommer, mens ejakulasjonen uteblir. Mange kvinner føler en sterk trang til å late vannet etter samleie. Hvis urinen som da kommer er klar og luktfri, kan det dreie seg om kvinnelig ejakulat.

Lystorganet prostata

Lystorganet prostata

Ejakulerer vi bare urin?

I desember 2014 ble det offentliggjort en studie, hvor franske vitenskapsmenn la frem teorien om at kvinnelig ejakulat kun består av urin. Beviset for det var data samlet under ultralydundersøkelser av urinblære, og ved biokjemiske analyser. Resultatene tydet på, at det under betegnelsen kvinnelig ejakulasjon egentlig handler om en ufrivillig vannlating (med andre ord urin) under seksuell aktivitet, selv om det også ble fastslått en minimal andel prostatasekret.

„Hm…“ Og hvor mange kvinner ble undersøkt? Hele 7. Så en slik vitenskapelig analyse beror på testing av 7 kvinner? Mens resultatet av undersøkelsen sprer usikkerhet blant tusenvis av kvinner. Det var vel ikke så veldig verken vitenskapelig eller pedagogisk? Og jeg merker at jeg hisser meg opp og blir irritert. Hvem var det som plukket ut akkurat de sju kvinnene? Og på hvilket grunnlag? Hva om disse kvinnene har inkontinensproblemer? Eller var de kanskje svært oppskjørtet? Når jeg er oppskjørtet må jeg tisse hele tida. Eller kan noe ha gått helt galt under målingene? Kanskje forskerne rett og slett har undersøkt væske tappet fra helt feil sted? Det blir ofte misforståelser når menn skal undersøke kvinners seksualitet. For den er og blir et mysterium. Hvorfor får vi i det hele tatt orgasme? Den er jo helt unødvendig for forplantningen. Finnes den vaginale orgasmen? Hvorfor opplever noen kvinner lystfølelser på livmormunnen?
Ofte tenker jeg, at det ikke er viktig for meg å finne ut av slike ting. Jeg og mange kvinner med meg er ikke så opptatt av å vite absolutt alt omkring kvinnelig seksualitet. For hvis alt kan forklares vitenskapelig, hvor blir så penningen og det hemmelighetsfulle av? Jeg må da heller ikke vite alt om alle ingrediensene når jeg får servert et lekkert restaurantmåltid. Heller ikke hvilken radiokanal kokken lyttet på da han tilberedte det.  Så lenge det smaker er jeg fornøyd! Hvis sex er en nytelse og vi har det godt, hvorfor ikke bare nyte opplevelsen?

Kvinnelig ejakulasjon

Og hvordan skal vi så få til ejakulasjonen?

Det første (og kanskje enkleste) er at en veltrent pc-muskel er basisen. Du bør også vite hvor G-punktet ditt er, og hvordan du kan stimulere det. Og så er det bare å sette i gang! Stimulér til du merker at orgasmen nærmer seg, og kjønnsområdet sveller opp. Kanskje du føler trang til å late vannet, men det er ikke nødvendig for du husket sikkert å tisse før du satte i gang. Det er mulig at det brer seg en intens lystfølelse nedover beina. Denne effekten er nevnt av Deborah Sundahl som „Ejakulasjonsraketten“. Så trykker du med pc-muskelen på samme måte som når du skal tisse, holder kort igjen og spenner av mens du fortsetter stimuleringen. Prosedyren gjentas flere ganger.
Når G-punktet er sterkt oppsvulmet og du føler deg kåt og tissatrengt, da er tida inne. Ut med fingeren og press så væsken ut slik du gjør når du tisser. Ikke glem at det som nå kommer ut av kroppen ikke er urin! Det kan kanskje være smart å teste dette på badet først. På huk i badekaret eller i dusjen for eksempel. Det er vel ikke så hyggelig som i senga, men fjerner eventuelle hemninger angående væsken. Greide du det? Gratulerer!

Bare for å ha sagt det: Ikke alle kvinner hisses opp av tanken på egen ejakulasjon. Og som før nevnt: Ikke alle kvinner kan squirte. Jeg har snakket med kvinner som kun har opplevd ejakulasjon en eneste gang, og også med kvinner som bare får det til med en spesiell partner. Det er altså helt greit å ikke forsøke, eller rett og slett ikke kunne. Har du lyst har du lov, men ikke la noen andre legge press på deg!

Bildekilde: © llhedgehogll / fotolia.com


'Den kvinnelige ejakulasjonens hellige gral' has no comments

Bli den første til å kommentere dette innlegget

Would you like to share your thoughts?

Vi publiserer ikke e-post adressen din.Alminnelige kjøpsvilkår Datavern & sikkerhet Angrerett Service & rådgivning Impressum Om ORION ORION engroshandel/storhandel

ORION internasjonalt: Tyskland Østerrike Sveits Danmark Sverige Spania