Algolagni – lyst gjennom smerte

Liker du artikkelen? Da kan du gi den et hjerte. (Dette innlegget har ikke fått noen hjerter ennå)
Loading...
Algolagni

Smerte spiller opphisselsens hovedrolle i en rekke fetisjer. Det er ikke lett å forstå for en utenforstående: De fleste av oss forbinder smerte med noe negativt, uansett om det handler om fysisk eller psykisk smerte. Lyst og opphisselse derimot, er følelser vi betrakter som positive og det er det vi oftest ønsker å oppleve. Så hvordan kan dette forklares? Ganske enkelt gjennom forbindelsen av de to – nemlig lystsmerte, som i fagsjargong kalles algolagni (også algofili).

Femdom & Maledom

Hva betyr egentlig femdom/maledom?

Smerte og lyst

Ordet algofili er sammensatt av gresk algo som betyr smerte og philie som betyr tilbøyelighet gjennom. Det som beskrives er altså en fetisj hvor det oppstår en kraftig opphisselse hos en person som tilføres smerte. Smerte er i denne sammenheng et vidt begrep, og kan bety alt fra forsiktige kjærlighetsbitt til røff behandling av en sadist. Hovedsaken er at smerteintensiteten oppleves opphissende av den som mottar den. Da det kun gjelder for den passive deltakeren i leken, kalles dette algofili. Den aktive parten er den som på forskjellig vis liker å tilføre seksualpartneren smerte. Det er mest vanlig å bruke betegnelsen masochisme hhv. sadisme. Et sykelig behov for å bli tilført smerte derimot kalles algomani.

Endorfiner lindrer smertefølelsen

Men vi vet fortsatt ikke hvordan den type lystsmerte oppstår, som mennesker med denne spesielle fetisjen lengter så intenst etter. Hvis vi ser bort fra at smerte og lyst er motsatte følelser, kan de faktisk oppstå samtidig. Da er det slik at lyst baseres på smerte, eller at smerte skapes av lyst. Dette er sammenhenger som oppstår gjennom neuronale kjemiske reaksjoner i hjernen. En studie viser, at arealer i hjernen hvor både belønnings- og lystsentre befinner seg er involvert når vi føler smerte. Og spesielt viktig når de kroppsegne endorfinene frisettes. Da kan følelsen av smerte minke. Endorfiner er blant annet ansvarlige for den avspennende virkningen som hjelper kvinner til å oppnå orgasme.

Sykepleierkjole og kyse

Med enkelt tilbehør blir rollespillet enda bedre!

Innholdet er viktig

Det er ikke slik, at lystsmerte bare henger sammen med kjemiske reaksjoner i kroppen. Det er også avhengig av at rammen rundt passer. For mange oppstår lystsmerte først når en situasjon er seksuelt ladet. Kun da kan smerte forbindes med lyst og en ekstradose endorfiner pøses ut i kroppen. For annen gruppe er det det å gi partneren makten som virker opphissende. Da er det ofte et rollespill som er ramma rundt, og det er som regel ikke fysisk smerte som er det opphissende, men hele situasjonen. Opplevelsen av å være helt utlevert et annet menneske oppleves lystfylt.

Produkter som lover for smerte

Skulle du føle behov for ekstra endorfin utløst av lystsmerte, ja da finner du selvfølgelig det helt rette utstyret i nettbutikken vår. Her har vi det du trenger for smertestimulering av ulik intensitet. Klassikeren er lærpisken. Med den kan alt fra kjærlige dask til harde piskeslag bli virkelighet. Og du kan piske deg selv, piske seksualpartneren din eller la deg piske – alt etter ønske og behov. Under et forspill kan den godt kombineres med brystvorteklyper, og disse kan forøvrig også godt klype andre steder på kroppen. Det finnes softe varianter hvor klypeflata er gummibelagt,eller for de helt tøffe, med små metalltenner som holder klypene på plass..

Nervehjul

Nervehjul – lystsmerte med stikkende tagger

Stikkende smerter

Et annet verktøy du kan bruke for å påføre deg selv eller en annen litt smerte er et nervehjul. Det er ei metalltrinse med spisse pigger som kan rulles over huden. Hvor mye trykk man ruller med er en smakssak, og smerter i ulik styrke utløses.
God fornøyelse – og husk: Dette er lek som krever klar kommunikasjon, og ikke tilfør mer smerte enn forsvarlig!

Kilde: Sklavin C


'Algolagni – lyst gjennom smerte' has no comments

Bli den første til å kommentere dette innlegget

Would you like to share your thoughts?

Vi publiserer ikke e-post adressen din.Alminnelige kjøpsvilkår Datavern & sikkerhet Angrerett Service & rådgivning Impressum Om ORION ORION engroshandel/storhandel

ORION internasjonalt: Tyskland Østerrike Sveits Danmark Sverige Spania